به گزارش خبرگزاری فارس از قم به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اسراء، آیتالله عبدالله جوادی آملی در جلسه درس اخلاق هفتگی خود که در نمازخانه بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء برگزار شد، ضمن تسلیت سالروز شهادت امام سجاد(ع) بیان داشت: امروز بیست و پنجم محرمالحرام است؛ طبق برخی از نقلها امروز سالروز شهادت وجود مبارک امام سجاد(ع) است، حضرت وقتی به حسب ظاهر با وضع اسارت وارد شام شد از ذات مقدّسش پرسیدند در این صحنه چه کسی پیروز شد؟ فرمود ما پیروز شدیم و برگشتیم! شما اگر شک دارید که در این مبارزه چه کسی پیروز شد هنگام نماز، اذان و اقامه بگویید ببینید نام چه کسی را میبرید، ما رفتیم نام پیغمبر(ص) را برای همیشه زنده کردیم و برگشتیم.
وی در ادامه، به فرهنگ دعا اشاره و اظهار کرد: در قرآن بخشهای فراوانی مربوط به دعاست، فرهنگ دعا را امام سجاد(ع) تبیین کرد. اگرچه همه ائمه(ع) درباره دعا دستوری و عملی دارند ولی امام سجاد(ع) رسماً تفسیر ادعیه قرآنی را انجام دادند یعنی آن معارفی که در قرآن راجع به دعاست حضرت تشریح کردند و توضیح دادند. ایشان فرهنگ دعا را به گونهای تبیین کردند که جامعه را جامعه عقلانی میکند و از جاهلیت نجات میدهد.
آیتالله جوادی آملی خاطرنشان کرد: دعاها تنها این نیست که خدایا بیمار مرا شفا بده و یا گناه مرا بیامرز و یا پایان امور مرا ختم به خیر کن؛ اینها ادعیه رایج است اما آن دعایی که فرهنگآور است دعای امام سجاد در صحیفه است. عرض میکند «أَنَّ طَلَبَ الْمُحْتَاجِ إِلَی الْمُحْتَاجِ سَفَهٌ مِنْ رَأْیِهِ وَ ضَلَّةٌ مِنْ عَقْلِهِ» خدایا اگر یک محتاجی دستش را پیش محتاج دیگری دراز کند این سفاهت و بیعقلی است. این دعای امام سجاد است «أَنَّ طَلَبَ الْمُحْتَاجِ إِلَی الْمُحْتَاجِ سَفَهٌ» ما اگر خواستیم ببینیم سفیه هستیم یا عاقل این دعا برای ما معیار است؛ به چه کسی مراجعه کنیم به چه کسی وابسته باشیم؛ به شرق وابسته باشیم به غرب وابسته باشیم؟ فرمود ملتی سفیه است که به بیگانه چشم داشته باشد، این دعای نورانی امام سجاد است.
وی خاطرنشان کرد: محور اصلی دعای امام سجاد(ع) این است که خدایا من از تو فرهنگ میخواهم، ادب میخواهم، من از تو انسانیت میخواهم تا مبادا بی دلیل کسی را برنجانم، مبادا نظام ارزشی من عوض شود و برای کسی که وضع مالیاش خوب است به خاطر پول او احترام بیشتری قائل بشوم؛ خدایا تو مرا از این امور حفظ کن.
نظرات شما عزیزان: